Keresés a hirdetések között!

| Elfelejtett jelszó | Regisztráció | ÚJ HIRDETÉS (regisztráció nélkül)
 Luxus órák nem gyűjtőknek - 3/5
Luxus órák nem gyűjtőknek - 3/5

Írta: RetekG. Megjelent: 2019-01-12 00:24:15


Inged, pólód, cipőd, gatyád biztos, hogy cserélgeted nap, mint nap. Nem egy, de nem is kettő szett lehet a szekrényedben, kerülsz – fordulsz, valami megtetszik, lecseréled, felújítod; finomodik a stílus, vagy épp most váltod? Így van ezzel a férfi, ha ad magára. De mi az, ami legtöbbünk testén évekig ugyanaz marad? Az, igen az az apróság, ami ott van most is a.... csuklódon!


3. Panerai – nagyon olasz svájci

Regényeket lehetni írni róla, s ha kicsit is érdekel a mechanikus órák világa, vagy egyszer is utána olvastál, milyen órákat hordanak a sztárok, a Panerai név biztos, hogy ismerősen cseng, akkor is, ha nem vagy Paneristi. Mert így nevezi magát az a több millió embert számláló óra kedvelő, de főleg Panerai imádó közösség, amely főleg a Távol – Keleten és az USA-ban repítette egekbe, az egyébként igencsak érdekes múltra visszatekintő, olasz gyökerű, de jó ideje svájci luxusóra márkát. A legenda szerint 1860-ban alapította Giovanni Panerai Florence-ban, abban az olasz városban, ahol az „első butik” ma is nyitva áll, s kezdetben a város első órás műhelye, óra boltja, valamint órakészítő iskolájaként is működött. Az írott történelem szerint az biztos, hogy a 20. század hajnalán a Panerai, az olasz haditengerészetnek gyártott és szállított, a világon elsőként a víz alatt is megfelelően „világító”, vagyis leolvasható, idő és mélységmérő műszert, Radiomir néven, igaz ugyan hogy ezzel nem igen nyertek volna fenntartható fejlődés díjat, lévén akkoriban valódi rádiumot használtak, és nem csak az órák sugároztak, ha hosszabb távon hordta őket a búvár. Vízálló óráit a Rolex bevonásával, közösen fejlesztette a cég, míg nem bejegyzésre került a híres koronavédő híd, az az újítás, ami ma is megkülönbözteti a Panerai óráit, a világ összes többi óramárkájától. Nem csak védjegye, de a legjobb reklámlogója is lett a márkának. Legalább is 1992 után, mert hogy addig csak a homályban létezett, katonai beszállítóként átlag ember aligha szerezhette meg.

A polgári piacra lépve aztán nem kisebb sztárok csuklója emelte magasba a márka óráit, mint Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone. Arra azonban figyelmeztetünk, hogy Panerai vásárlás előtt mindenképp csináld meg a házit! Videómegosztó oldalakon, Facebookon, Instagramon végtelen sok videót, képet, leírást, ismertetőt találsz, nézz meg annyit, amennyit csak lehet. A Panerai az az óra, amelyik majdnem annyiféle modellt dobott piacra az elmúlt 25 évben, amennyi órát gyártott. Szinte minden modell, ha apróságokban is, de eltér a többitől. Ezt az órát – tekintve az árát – biztosan nem pár hónapra választod. Ahhoz, hogy később se érezd magad csalódottnak, vagy ne akarj egyből cserélni az első szerencsés Panerai tulajdonossal, aki szembe jön az utcán, fontos és kötelező, hogy alaposan utána járj, melyik típus, milyen méretű óra tokkal, milyen mutatókkal, milyen számlappal, milyen széles szíjjal, milyen szerkezettel mutassa majd az időt a csuklódon, bár akármelyiket választod is, az biztos, hogy ezt extra menőn teszi majd.