Keresés a hirdetések között!

| Elfelejtett jelszó | Regisztráció | ÚJ HIRDETÉS (regisztráció nélkül)
 Luxus órák nem gyűjtőknek - 2/5
Luxus órák nem gyűjtőknek - 2/5

Írta: RetekG. Megjelent: 2019-01-09 00:10:35


Inged, pólód, cipőd, gatyád biztos, hogy cserélgeted nap, mint nap. Nem egy, de nem is kettő szett lehet a szekrényedben, kerülsz – fordulsz, valami megtetszik, lecseréled, felújítod; finomodik a stílus, vagy épp most váltod? Így van ezzel a férfi, ha ad magára. De mi az, ami legtöbbünk testén évekig ugyanaz marad? Az, igen az az apróság, ami ott van most is a.... csuklódon!


4. Tudor – majdnem Rolex

Nem vicc és nem mi mondjuk. A Tudor céget Hans Wilsdorf, maga a Rolex atyja kreálta 1926-ban, és ma is az alapító gondolata szerint működik. Azaz (szinte) Rolex minőségű órákat gyárt, jóval kedvezőbb áron. Olyannyira igaz mindez, hogy az 1960-70-es években Rolex szerkezet ketyegett a legtöbb Tudor óratok belsejében, sőt maga a tok is a Nagytestvér gyáraiban készült, többé – kevésbé; Ezeket a titkok valószínűleg sohasem kötik majd az orrunkra. A két márka mindenesetre ma is sokban hasonlít egymásra. Konzervatív megjelenésű modelljeik ellen álltak a 2000-es években ránk törő „oversized” hullámnak. Az óráikból nem nőtt 48 mm széles óriás, de nem azért, mert a tervezők homokba dugott fejjel átaludták az utóbbi 20 évet. Az eredeti, uszkve 50 éves dizájn időt álló, elegáns és sportos, a mai napig kedvére van fiatalnak és idősnek egyaránt.

Ugyanakkor a Tudor nem csak az egykori Brit uralkodóház dicsőségét szimbolizálja, de jelenti az innovációt is, amit tetten érhettünk az idei Baselworld óra kiállításon: új modellek, új manufaktúra szerkezetek, minden mi szem – szájnak ingere, és mindez továbbra is elérhető, 600e és 1 millió forint közötti áron. Ugyan – hál’istennek – okos órát nem igen látunk soha a cégtől, de az idők szavára hallgatva akár telefonra letölthető applikációval is követheted az újdonságokat, vagy bővebben olvashatsz a márka korábbi modelljeiről, keress rá az appstoreban vagy a googleplay áruházban. A klasszikus stílus kedvelőinek, vagy a hanyag eleganciát preferálóknak egyaránt remek választás. Ha Will Smithnek bejön, neked sem okoz majd csalódást.


A cikk sorozat további részei: Luxus órák nem gyűjtőknek - 1/5